Kissan luovutussopimus

Tälle sivulle on listattu asiat, joita sinun tulee noudattaa allekirjoittaessasi luovutussopimuksen kissasta, jonka otat yhdistyksemme kautta.

Mitä kaikkea kissan luovutusmaksuun kuuluu?

  • Madotus löytöeläintalolla tai sijaiskodissa
  • pennun ensimmäinen rokotus 12 viikon ikäisenä

  • sterilointi tai kastrointi noin 12 viikon iässä

  • sirutus steriloinnin tai kastroinnin yhteydessä

  • aikuiset kissat ovat aina steriloituja tai kastroituja, sirutettuja, rokotettuja ja madotettuja

Kissanpennun tehosterokotus kannattaa ottaa viimeistään steriloinnin/kastroinnin yhteydessä. Suositus on 4-6 viikon kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta. 

Uusintarokotukset otetaan noin yhden vuoden iässä ja sen jälkeen kolmen vuoden välein.

Rokotuksen yhteydessä tulisi myös tarkastuttaa kissan hampaiden ja suun kunto ja poistattaa mahdollinen kampaisiin kertynyt hammaskivi. (Nämä ovat uuden kodin kustannuksia. )

Kaikki kissat tuodaan yhdistyksen toimesta uuteen kotiin.

Uudessa kodissa on oltava kaikki tuuletusikkunat verkotettuna, sekä parveke tai parvekkeen oviaukko verkotettuna tai parvekelasitus, ennen kuin kissa tuodaan.

Emme luovuta kissaa vapaasti ulkoilevaksi. Omakotitalossa ja rivitalossa voi kissalle rakentaa katollisen ulkotarhan mikäli haluaa, että kissa voi ulkoilla turvallisesti. Myös kissojen ulkoiluttaminen valjaissa on kiellettyä. 


Luovutussopimus

1. Hoidan huostaani luovutettua kissaa hyvin. Otan yhteyttä eläinlääkäriin, jos kissa sairastuu. Huolehdin siitä, että kissan rokotukset pysyvät voimassa ja madotan kissani säännöllisesti.

2. Huolehdin, ettei ottamani kissa pääse putoamaan ikkunoista/parvekkeelta tai pääse karkaamaan sitä kuljetettaessa.

3. Noudatan voimassa olevaa Suomen eläinsuojelulakia ja kaupungin / kunnan järjestyslakia.

4. Jos ottamani kissa katoaa tai kuolee, ilmoitan siitä yhdistykselle. Samoin ilmoitan yhdistykselle mahdolliset osoitteen ja puhelinnumeron muutokset.

5. Jos joudun luopumaan kissasta, voin palauttaa sen yhdistykselle. Kissan hintaa ei palauteta.

6. Päijät-Hämeen Eläinsuojeluyhdistys kertoo kaikista tiedossaan olevista kissan sairauksista.

7. Yhdistys ei vastaa kissasta aiheutuvista kuluista luovutuksen jälkeen.


Etukäteishankinnat:

  • Kotona tulee olla kissan hiekkalaatikko/-astia. Hiekkalaatikossa voi käyttää esim. kaupasta ostettavaa kissanhiekkaa tai puupellettiä. Kannattaa kysäistä talolta kissaa ottaessa, että kumpaa kissa on tottunut käyttämään: hiekkaa vai pellettiä. Hiekkalaatikko tulisi puhdistaa vähintään kerran päivässä. Paras sijainti hiekkalaatikolle on rauhallinen nurkkaus.
  • Kissa tarvitsee oman ruoka- ja juoma-astian. Tarjolla tulee olla kuiva- ja märkäruokaa. Huolehdi, että ruoka on aina tuoretta ja kissalla täytyy olla raikasta ja puhdasta vettä saatavilla aina. 

  • Hanki kissalle virikkeitä! Esimerkiksi leluja, raapimispuu/kiipeilypuu jne. 

  • Kissan kuljetusta varten olisi syytä hankkia kuljetuslaatikko, koska et saa kuljettaa kissaasi ilman kuljetuslaatikkoa.

  • On myös hyvä hankkia kynsi sakset ja harja kynsien- ja turkinhoitoa varten.

  • Huolehdithan, että kotisi on turvallinen kissalle: ikkunat ja parveke lasitettuna/verkotettuna, jotta kissa ei pääse putoamaan/karkaamaan.