Yleistietoa meistä

Yhdistyksemme toiminta

Yhdistys rahoittaa toimintansa pääasiassa lahjoitusvaroin. Sopimuskunnat maksavat 15 vrk hoidon eläimistä, joita omistajat eivät nouda. Jäsenmaksuilla, lahjoituksilla, myyjäisillä, lipaskeräyksillä ja pysyvällä kirpputorilla mahdollistamme yhdistyksen toiminnan, eläinten steriloinnit, rokotukset sekä ruokarahat sekä eläimille katon pään päälle ennen kuin heille löytyy pysyvä huolehtiva koti.

Kissojen sirutus onnistuu meillä

Sirun hinta 25€, hinta sisältää rekisteröinnin kissaliittoon. 
Ota sirutuksesta yhteyttä Päijät-Hämeen eläinsuojeluyhdistykseen ja sovi päivä, joka sopii eläintenhoitajalle ja sinulle. PUH: 044-9744636

Eläinsuojelulaki

Eläinsuojelulaki velvoittaa pitämään löytöeläintä 15 vuorokautta, jonka aikana pyritään löytämään eläimen alkuperäinen omistaja. Jos omistajaa ei kuitenkaan löydy 15 vuorokaudessa, alkaa yhdistys etsiä sille uutta vastuuntuntoista kotia.

Työnteko

Suurin osa työstä tehdään vapaaehtoistyönä. Yhdistyksellä on 4 vakituista ja 1-3 palkkatuella palkattuja määräaikaisia työntekijöitä. Vakituisista työntekijöistä kolme työskentelee löytöeläintalolla ja neljäs työskentelee kirpputorillamme. Lisäksi meillä on meidän ihanat aktiiviset vapaaehtoiset, jotka auttavat meitä minkä pystyvät sekä työkokeilijat.

Löytöeläintalo

Yhdistyksellä on vuonna 2004 lopulla valmistunut itse rakennettu 555m2 löytöeläintalo, joka sijaitsee Lahden Jokimaalla. Yhdistys aloitti toiminnan ensin nimellä Kodittoman Kissat ry kunnes nimi vaihtui vuonna 2002 Päijät-Hämeen eläinsuojeluyhdistys ry:ksi. Vuosittain otetaan talteen n. 500 kissaa, 200 koiraa ja 30 muuta pieneläintä. Yhdistys ohjaa loukkaantuneet luonnonvaraiset eläimet luonnonvaraisten eläinten hoitajille. 

Talossa on yhdistyksen toimiston lisäksi, 19 paikkainen vastaanottotila ja 16 paikkainen sairasosasto sekä oleskelutilat n. 90kissalle ja muille pieneläimille. Koirille koirapaikkoja on 10. Talolla on myös 7 paikkainen tila, jonne sijoitetaan kissat joilla on erityis-ruokavalio/ruoka-aine allergioita.

Kissoja löytyy myös sijaiskodeista. Sijaiskodit toimivat myös vapaaehtoisten voimin. Kaikki emot ja pennut pyritään sijoittamaan sijaiskoteihin.

Yhdistyksellä on kissojen, koirien ja muiden pienten eläinten talteenottosopimus Lahden, Hollolan, Orimattilan, Heinolan, Kuhmoisten ja Padasjoen kanssa. 

Hallituksen jäsenet: 

Satu Feodorow, puheenjohtaja

Ritva Tourneur, varapuheenjohtaja
Pirjo Loukeinen, sihteeri
Heidi Pajulaakso,
Sini Salmenniemi, 

Susanna Lehto sekä Titta Turpeinen

Hallituksen varajäsenet 

Kaija Mölsä, Pirjo Riihelä ja Mikko Kuparinen 

Kirpputori Kissankulma

Yhdistyksellä on myös oma kirpputori Lahdessa Rautatienkadulla. Kirpputorin tuotto menee löytöeläintalon sekä eläinten hyväksi. Kirpputorin myytävät tuotteet ovat tulleet lahjoituksina, sekä kirpputori toimii vapaaehtoisvoimin. (Nykyisin kirpputorille on palkattu 1 vakituinen työntekijä.)