Yleistietoa meistä

Huomioithan, että löytöeläintalo on kiinni 21.12.-27.12. Sekä 31.12.-2.1. Kiitos. 

Tiedote koskien joulumyyjäisiä! 

Joudumme valitettavasti perumaan koronan vuoksi tämän vuoden joulumyyjäiset. 
Meidän täytyy nyt ajatella itseämme, eläintenhoitajiamme, kaikkia vapaaehtoisia jotka auttavat jopa päivittäin talolla sekä kissoja ja muita löytöeläintalolla olevia eläimiä ja jatkossa apuamme tarvitsevia. Koska jos vapaaehtoiset löytöeläintalolla sairastuvat, kuka hoitaa ja pitää huolen talon eläimistä? Löytöeläintalo on kuitenkin sen verran pieni paikka yleistilojen suhteen, ettei siellä pysty noudattamaan turvavälejä.. Koitetaan pysyä terveinä ja suojassa. 
Ja tämähän koettelee löytöeläintaloa suuresti. Löytöeläintalon toimintaan vaikuttaa suuresti teidän kaikkien auttajien lahjoitukset oli se sitten rahallinen lahjoitus tai sitten eläintenruuat, peitot, vanhat täkit tai jotakin muuta, kiitos teille. Teidän ansiosta monet eläimet ovat saaneet tarvittavaa hoitoa ja mikä tärkeintä, he ovat saaneet oman kodin! 
Nyt kuitenkin elämme aikaa, jossa mikään ei ole varmaa. Nyt kun joudumme peruuttamaan joulumyyjäiset sekä 69 joulumarkkinatkin on peruttu, se on iso kolaus löytöeläintalolle. Kaikki tuotto jota myyjäisistä olisimme saaneet, olisi menneet suoraan lyhentämättömänä eläinten tarpeisiin, ruokiin, matolääkkeisiin, hiekkoihin ja eläinlääkärikuluihin. 
Tahdomme siis pyytää teitä kaikkia auttajia, vanhoja sekä uusia, että ette lopeta eläinten auttamista ja yhdistyksen tukemista, vaikka emme voikaan tarjota teille joka vuotisia joulumyyjäisiä ja -markkinoita. 
Löytöeläintalolle voi yhä tuoda lahjoituksia oli se sitten eläintenruokia, siivousvälineitä, kissanhiekkoja, matolääkkeitä tai vanhoja vaatteita joista saamme tehtyä talolle siivousrättejä. Lahjoitukset voi tuoda tuttuun tapaan sisälle, mutta ethän tule kipeänä tai kipeän oloisena löytöeläintalolle, kiitos. 
Jos et pääse tuomaan lahjoituksia talolle tai asut kauempana, voit myös lahjoittaa rahaa yhdistyksen tilille, josta kustannamme mm. Eläinlääkärikulut. Kaikki rahalliset lahjoitukset menevät lyhentämättömänä eläinten tarpeisiin. 
Tässä alla on yhdistyksen avustustili, jonka alla Rahankeräyslupa. 

Avustustili: Helmi Säästöpankki FI7542121120005115
Viite: 8002

Rahankeräyslupa:
Hämeen poliisilaitoksen myöntämä keräyslupa nro RA/2017/17, rahakeräysluvan myöntämispäivä 18.7.2017 Keräyksen toimeenpanoaika: 12.8.2017 - 11.8.2022. Keräyksen toimeenpanoalue: Hämeen poliisilaitoksen toimialue. Kerättävät varat käytetään löytöeläinten ruoka-ja eläinlääkärikuluihin sekä löytöeläintalon yläpitoon. Kerättävät varat käytetään heti tarpeen mukaan.

Tarvitsemme teitä ja teidän apua ja tukea nyt enemmän kuin milloinkaan. Haluamme kiittää jokaista, joka on auttanut ja tukenut toimintaamme, jotta olemme pystyneet antamaan eläimille parhainta mahdollista hoitoa ja auttamaan mahdollisimman montaa eläintä. Jokainen eläin on yhtä tärkeä ❤️
Sekä haluamme kiittää kaikkia ihania vapaaehtoisia jotka ovat auttaneet siivouksissa ja auttaneet meitä antamaan eläimille parhaimman mahdollisen hoidon ja hoivan. Tahdomme myös kiittää kaikkia nuoria, jotka ovat halunneet tulla suorittamaan työssäoppimisjaksot meille, olette olleet iso apu. 
Kiitos myös eläintenhoitajillemme, jotka jaksavat päivittäin hoitaa eläimiä ja pitää heistä hyvää huolta, vaikka joskus saattaa tämä työ rankkaa olla. 
Kiitos myös kaikille heille, jotka ovat muuttaneet oman kotinsa sijaiskodiksi eläimille, joiden on ollut parempi päästä kotioloihin etsimään kotia. 
Kiitos ❤️ 

Yhdistyksemme toiminta

Yhdistys rahoittaa toimintansa pääasiassa lahjoitusvaroin. Sopimuskunnat maksavat 15 vrk hoidon eläimistä, joita omistajat eivät nouda. Jäsenmaksuilla, lahjoituksilla, myyjäisillä, lipaskeräyksillä ja pysyvällä kirpputorilla mahdollistamme yhdistyksen toiminnan, eläinten steriloinnit, rokotukset sekä ruokarahat sekä eläimille katon pään päälle ennen kuin heille löytyy pysyvä huolehtiva koti.

Kissojen sirutus onnistuu meillä

Sirun hinta 25€, hinta sisältää rekisteröinnin kissaliittoon. 
Ota sirutuksesta yhteyttä Päijät-Hämeen eläinsuojeluyhdistykseen ja sovi päivä, joka sopii eläintenhoitajalle ja sinulle. PUH: 044-9744636

Eläinsuojelulaki

Eläinsuojelulaki velvoittaa pitämään löytöeläintä 15 vuorokautta, jonka aikana pyritään löytämään eläimen alkuperäinen omistaja. Jos omistajaa ei kuitenkaan löydy 15 vuorokaudessa, alkaa yhdistys etsiä sille uutta vastuuntuntoista kotia.

Työnteko

Suurin osa työstä tehdään vapaaehtoistyönä. Yhdistyksellä on 4 vakituista ja 1-3 palkkatuella palkattuja määräaikaisia työntekijöitä. Vakituisista työntekijöistä kolme työskentelee löytöeläintalolla ja neljäs työskentelee kirpputorillamme. Lisäksi meillä on meidän ihanat aktiiviset vapaaehtoiset, jotka auttavat meitä minkä pystyvät sekä työkokeilijat.

Löytöeläintalo

Yhdistyksellä on vuonna 2004 lopulla valmistunut itse rakennettu 555m2 löytöeläintalo, joka sijaitsee Lahden Jokimaalla. Yhdistys aloitti toiminnan ensin nimellä Kodittoman Kissat ry kunnes nimi vaihtui vuonna 2002 Päijät-Hämeen eläinsuojeluyhdistys ry:ksi. Vuosittain otetaan talteen n. 500 kissaa, 200 koiraa ja 30 muuta pieneläintä. Yhdistys ohjaa loukkaantuneet luonnonvaraiset eläimet luonnonvaraisten eläinten hoitajille. 

Talossa on yhdistyksen toimiston lisäksi, 19 paikkainen vastaanottotila ja 16 paikkainen sairasosasto sekä oleskelutilat n. 90kissalle ja muille pieneläimille. Koirille koirapaikkoja on 10. Talolla on myös 7 paikkainen tila, jonne sijoitetaan kissat joilla on erityis-ruokavalio/ruoka-aine allergioita.

Kissoja löytyy myös sijaiskodeista. Sijaiskodit toimivat myös vapaaehtoisten voimin. Kaikki emot ja pennut pyritään sijoittamaan sijaiskoteihin.

Yhdistyksellä on kissojen, koirien ja muiden pienten eläinten talteenottosopimus Lahden, Hollolan, Orimattilan, Heinolan, Kuhmoisten ja Padasjoen kanssa. 

Hallituksen jäsenet:

Hanna Kallio, puheenjohtaja   
Pirjo Loukeinen, varapuheenjohtaja  
Heidi Pekkala   
Ritva Tourneur
Kaija Mölsä
Heidi Koskinen
Sini Salmenniemi

Varajäsenet
Ismo Kallio
Satu Feodorow
Valerija Minnikaeva, sihteeri

Kirpputori Kissankulma

Yhdistyksellä on myös oma kirpputori Lahdessa Rautatienkadulla. Kirpputorin tuotto menee löytöeläintalon sekä eläinten hyväksi. Kirpputorin myytävät tuotteet ovat tulleet lahjoituksina, sekä kirpputori toimii vapaaehtoisvoimin. (Nykyään sinne on palkattu 1 vakituinen työntekijä.)