Koiran luovutussopimus

Alle on listattuna asiat, joita sinun tulee noudattaa allekirjoittaessasi luovutussopimuksen koirasta, jonka otat yhdistyksemme kautta. 

Yhdistys luovuttaa koiria vain 21 vuotta täyttäneille henkilöille. Koira voi elää perheenjäsenenä 10-15 vuotta, joten olethan harkinnut koiran ottoa tarkkaan.

Koiria ei luovuteta pelkästään ulkokoiraksi, vaan koiralla tulee olla pääsy asuintiloihin. Koiraa tulee ulkoiluttaa kytkettynä taajama-alueilla. Metsästyslaissa on säädetty, että taajamien ulkopuolella koiria saa pitää vapaana vain 20.8.-28.2. ja koiria ei saa pitää vapaana ilman maanomistajan tai metsästysoikeuden haltijan lupaa. Juuri kotiutunutta koiraa ei saa päästää liikkumaan vapaana aitaamattomalla alueella karkaamisriskin takia.

Luovutamme koirat uusiin koteihin rokotettuina, madotettuina ja sirutettuina, narttukoirat steriloituina. Yhdistyksen kautta tulleella koiralla ei saa teettää pentuja. Kerromme koiran terveydestä kaiken hallussamme olevan tiedon, mutta emme ole kuitenkaan vastuussa jälkikäteen ilmenevistä, piilevistä sairauksista tai vioista. Omistaja vastaa eläinlääkärikuluista luovutuspäivän jälkeen. Koiran luonnetta on tarkkailtu normaalista poikkeavissa tarhaoloissa, joten luonne saattaa muuttua kotiutumisen myötä. Jos koiralla ilmenee uudessa kodissa vakavia käytösongelmia, suosittelemme kotia olemaan yhteydessä asiantuntevaan ongelmakoirakouluttajaan.

Jos omistaja ei pysty pitämään yhdistykseltä ottamaansa koiraa, sitä ei saa luovuttaa eteenpäin kolmannelle osapuolelle, vaan se tulee tuoda takaisin yhdistykselle. Koiraa ei myöskään saa lopettaa ilman eläinsuojelullista syytä. Koiran kuolemasta tai katoamisesta tulee ilmoittaa yhdistykselle.

Luovutussopimus

1. Hoidan huostaani luovutettua koiraa hyvin. Otan yhteyttä eläinlääkäriin, jos koira sairastuu. Huolehdin siitä, että koirani rokotukset pysyvät voimassa ja huolehdin madotukset.

2. En ota koiraa pelkäksi ulkokoiraksi. Koiralla tulee olla pääsy asuintiloihin. Jos pidän koiraa juoksulangassa tai ulkotarhassa, huolehdin, että sillä on asianmukainen koppi sekä huolehdin sen päivittäisestä liikunnasta.

3. Noudatan voimassa olevaa Suomen eläinsuojelulakia ja kaupungin / kunnan järjestyssääntöjä.

4. Jos ottamani koira katoaa tai kuolee, ilmoitan siitä yhdistykselle. Samoin ilmoitan yhdistykselle mahdolliset nimen, osoitteen ja puhelinnumeron muutokset. 

5. Jos joudun luopumaan koirasta, voin palauttaa sen yhdistykselle. Koiran hintaa ei palauteta.

6. Yhdistys kertoo koiran vastaanottajalle kaikista tiedoissa olevista sairauksista.