Koiran luovutussopimus

Alle on listattuna asiat, joita sinun tulee noudattaa allekirjoittaessasi luovutussopimuksen koirasta, jonka otat yhdistyksemme kautta. 

Yhdistys luovuttaa koiria vain 21 vuotta täyttäneille henkilöille. Koira voi elää perheenjäsenenä 10-15 vuotta, joten olethan harkinnut koiran ottoa tarkkaan.

Koiria ei luovuteta pelkästään ulkokoiraksi, vaan koiralla tulee olla pääsy asuintiloihin. Koiraa tulee ulkoiluttaa kytkettynä taajama-alueilla. Metsästyslaissa on säädetty, että taajamien ulkopuolella koiria saa pitää vapaana vain 20.8.-28.2. ja koiria ei saa pitää vapaana ilman maanomistajan tai metsästysoikeuden haltijan lupaa. Juuri kotiutunutta koiraa ei saa päästää liikkumaan vapaana aitaamattomalla alueella karkaamisriskin takia.

Luovutamme koirat uusiin koteihin rokotettuina, madotettuina ja sirutettuina, narttukoirat steriloituina. Yhdistyksen kautta tulleella koiralla ei saa teettää pentuja. Kerromme koiran terveydestä kaiken hallussamme olevan tiedon, mutta emme ole kuitenkaan vastuussa jälkikäteen ilmenevistä, piilevistä sairauksista tai vioista. Omistaja vastaa eläinlääkärikuluista luovutuspäivän jälkeen. Koiran luonnetta on tarkkailtu normaalista poikkeavissa tarhaoloissa, joten luonne saattaa muuttua kotiutumisen myötä. Jos koiralla ilmenee uudessa kodissa vakavia käytösongelmia, suosittelemme kotia olemaan yhteydessä asiantuntevaan ongelmakoirakouluttajaan.

Jos omistaja ei pysty pitämään yhdistykseltä ottamaansa koiraa, sitä ei saa luovuttaa eteenpäin kolmannelle osapuolelle, vaan se tulee tuoda takaisin yhdistykselle. Koiraa ei myöskään saa lopettaa ilman eläinsuojelullista syytä. Koiran kuolemasta tai katoamisesta tulee ilmoittaa yhdistykselle.

Luovutussopimus

1. Hoidan huostaani luovutettua koiraa hyvin. Huolehdin sen rokotuksista ja madotuksista. Minulla ei ole oikeutta teettää koiralla pentuja.

2. En ota koiraa pelkäksi ulkokoiraksi. Koiralla tulee olla pääsy asuintiloihin. Jos pidän koiraa juoksulangassa tai ulkotarhassa, huolehdin, että sillä on asianmukainen koppi sekä huolehdin sen päivittäisestä liikunnasta. En jätä koiraani vartioimatta kaupan tai kapakan eteen.

3. Noudatan voimassa olevaa Suomen eläinsuojelulakia ja kaupungin/kunnan järjestyssääntöjä.

4. Päijät-Hämeen Eläinsuojeluyhdistys ry:n edustajalla on oikeus käydä katsomassa koiraa, ja jos hän toteaa sen hoidon laiminlyödyksi tai jos perheessä epäillään päihteiden väärinkäyttöä, on yhdistyksellä oikeus ottaa koira välittömästi takaisin.

5. Minulla ei ole oikeutta lopettaa vastaanottamaani tervettä koiraa tai sairasta, jota pystytään ruokavaliolla tai lääkityksellä hoitamaan. Minulla ei ole oikeutta luovuttaa koiraa eteenpäin. Mikäli en voi tai halua pitää koiraa, palautan sen välittömästi takaisin yhdistykselle saamatta takaisin kuitenkaan luovutusmaksua. Luovutusmaksuja ei palauteta.

6. Jos koira sairastuu, otan välittömästi yhteyttä eläinlääkäriin. Mikäli koira eläinlääkärin hoidosta huolimatta tai tapaturmaisesti kuolee, tai se katoaa, otan yhteyttä Päijät-Hämeen eläinsuojeluyhdistykseen välittömästi.

7. Päijät-Hämeen eläinsuojeluyhdistys kertoo koiran vastaanottajalle kaikista tiedoissa olevista koiran sairauksista.

8. Yhdenkin yllämainitun sopimuskohdan rikkomisesta yhdistyksellä on oikeus ottaa koira välittömästi pois.

9. Vastaan koirasta kannettavasta koiraverosta.

10. Päijät-Hämeen eläinsuojeluyhdistys ry ei vastaa koirasta aiheutuvista kuluista luovutuspäivämäärän jälkeen.

11. Jos nimeni, osoitteeni tai puhelinnumeroni muuttuu, ilmoitan siitä yhdistykselle välittömästi. 

12. Päijät-Hämeen eläinsuojeluyhdistys saa tarkistaa henkilöllisyyteni koiraa luovuttaessa.